Понедельник, 26.09.2022, 10:30:52
Комунальний заклад "Артемівський ліцей Печенізької селищної ради Харківської області"
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

23 лютого 2022 року

Сьогодні у меню плов із курячим м'ясом, салат із капусти з ароматною олією, хліб пшеничний цільнозерновий, чай каркаде, свіжі фрукти (яблуко).

Якщо хочеш - пий зелений, а не хочеш - чорний пий, а на травах він корисний, що за напій цей смачний? Так, звісно чай.
Каркаде- це трав'яний чай із сушених пелюсток багаторічного тропічного чагарника Гібіскус. Напій люблять за пікантний фруктовий смак, освіжаючі якості та користь для здоров'я. У складі каркаде присутні незамінні для організму речовини. Основними з них є: магній - необхідний для роботи серця і судин, він має заспокійливу дію на організм. Користь цих речовин для організму є вагомою, оскільки вони знижують рівень холестерину, покращують проникність стінок судин. Смачного!

Сьогодні у меню борщ з картоплею,овочеве рагу з зеленим горошком, яйце відварене, львівський сирник з морквою та сметаною, хліб житній, узвар суміші сухофруктів (без цукру), фрукти (апельсин).
Рецепт легендарного львівського сирника повністю належить легендарному галицькому кулінару Дарії Цвек, яка є автором бестселеру "Солодке печиво", який перевидавали аж дев’ять разів. З самого дитинства дівчинка записувала рецепти матері та бабусі, а ставши дорослою, почала вигадувати їх сама. Один з її солодких винаходів, львівський сирник, став візитівкою галицької кухні. Отже у сирі багато корисних речовин - фосфор, калій, цинк, залізо, магній кожен з яких необхідний для нормального функціонування організму. Є також у ньому корисні амінокислоти, білки, вітаміни групи В.
Смачного!

21 лютого 2022 року

Сьогодні у меню: бігос з гречкою та куркою, салат з капусти та зеленого горошку, хліб пшеничний цільнозерновий з маслом, чай із шипшини, фрукти (яблуко).
Гречка — цариця круп. Користь гречаної каші говорить дуже багато факторів: 
1. Організм з гречкою отримує мікроелементи (кальцій, фосфор, залізо, марганець, цинк, мідь);
2. Наявність у гречаної каші органічних кислот;
3. Присутність біологічно активних речовин.
Вона досить поживна і зарядить енергією на довгий час. Смачного!

18 лютого 2022 року

Сьогодні у меню:
картопляне пюре з орегано, курка тушкована в соусі гуляш з кмином, овочеве асорті, хліб пшеничний цільнозерновий, узвар із сухофруктів, фрукти (банан). 

У перекладі з грецької орегано означає «гірська радість». Рослина прийшла до нас з гірських районів Середземномор’я і Близького Сходу. Широко використовувалася в кулінарії ще в Стародавній Греції, а найперші згадки про цю ароматну спецію датуються першим століттям нашої ери і зустрічаються в працях Аристотеля, грецького військового лікаря Діоскорида і відомого Римського гурмана Целіуса Апіціуса.

У складі орегано у великих кількостях присутні вітамін А і бета-каротин. Ці елементи необхідні для здорового росту дітей. Вітаміни групи В (зокрема В2, В4, В6) покращують роботу головного мозку. У результаті дитина краще вчиться в школі, зберігає концентрацію і рідше втомлюється. 
Орегано — унікальна трава, яка є не тільки спецією, а й джерелом корисних речовин для здоров’я. Радимо всім включити її в свій раціон!

17 лютого 2022 року

Сьогодні у меню: каша рисова з кмином, шпундра з курки та буряка, салат із капусти та моркви, хліб житній з маслом, сік фруктовий, свіжі фрукти (банан).

Чим корисний буряк? Буряк бореться з раком, бадьорить, покращує зір і знижує кров'яний тиск. Корисні властивості столового буряка роблять його гідним вашого раціону харчування. Смачного!

16 лютого 2022 року

Сьогодні у меню: куліш з курячим м'ясом, салат з яєць та зеленим горошком, макарони відварені, хліб цільнозерновий з маслом, чай з мелісою, апельсин.

Горох — це дуже корисний овоч, який люблять дорослі і діти. Цей недорогий і поживний продукт можна додавати в супи, салати, каші. Горох містить багато вітамінів і мінеральних речовин. 

Ось горох, із нього, діти,

Добрий можна суп зварити.

І в салаті смакувати.

Краще  буде міркувати.

А горошок молодий

Смачно їсти і сирий.

15 лютого 2022 року

Сьогодні у меню каша булгур, курка запечена в соусі "Імбирний", салат із моркви з родзинками, хліб житній, узвар та банан.
Морква - дуже корисний продукт. Цей овоч містить безліч вітамінів і мінеральних речовин. Він допомагає підтримувати здоров'я органів травлення і зоровий апарат. Крім того, страви із морквою сприяють зміцненню імунної системи. Цей овоч особливо корисний у свіжому вигляді, в поєднанні з іншими компонентами. Салат із моркви з родзинками допомагає підтримувати здоров'я в холодну пору року, в період браку вітамінів. У чому полягає користь родзинок? Вони покращують розумовий розвиток, підвищують імунітет, піднімають настрій. Вживати родзинки рекомендується при частих застудних захворюваннях. Для зростаючого організму дітей дуже важливо вживати корисну їжу!

14 лютого 2022 року

Сьогодні в меню: каша рисова, омлет скрамбл, салат із капусти та моркви, хліб пшеничний цільнозерновий, какао з молоком, свіжі фрукти (яблуко). Отже розповідь про "білий рис". Він містить вітаміни групи В, амінокислоти, калій, фосфор тощо. Усі вони важливі для нашого організму, адже зміцнюють нігті, покращують роботу кишківника й навіть сповільнюють процеси старіння шкіри. На відміну від інших злаків, у рисі немає глютену – сильного алергену. Ось чому їсти рисову кашу корисно для здоров'я. Смачного!

11 лютого 2022 року

Сьогодні у меню каша пшенична, тефтеля куряча, салат зі свіжої капусти та моркви, хліб пшеничний цільнозерновий, сік фруктовий, фрукти свіжі (банан).

З дитинства нас вчили, що хліб – усьому голова, ми засвоїли, що з ним потрібно їсти і перше, і друге. У сучасному світі, харчуючись мало не на ходу і вживаючи безліч «єшок» і шкідливої їжі, солодощів, шоколаду та іншого, ми знаємо, наскільки важливо підтримувати здоровий стан організму. І вже знаємо з досліджень про шкоду дріжджів, з яких печуть хліб.

На відміну від звичайного хліба з борошна першого або другого сорту – пшеничного, житнього або їхньої суміші, цільнозерновий хліб, або як його ще називають «живий», цей хліб робиться з цілісного подрібненого пророщеного зерна пшениці. Тому в ньому збережені всі цінні речовини, закладені природою. СМАЧНОГО!

Інформацію взято із сайту © https://bhub.com.ua/uk/tsilnozernovyj-hlib-i-jogo-koryst/

10 лютого 2022 року

Сьогодні у меню борщ з картоплею, каша "Булгур", котлета куряча, салат зі свіжої капусти та моркви, хліб житній, узвар та фрукти свіжі (апельсин)

Чи куштували Ви справжній узвар? Зараз цей напій якось відійшов в сторону, а раніше його готували мало не кожен день. Якщо говорити про історичний аспект, то варто знати, що вперше цей напій стали готувати на Західній Україні. І в ті давні часи узвар часто готували тоді, коли народжувалася дитина, адже символізував він щасливе життя, а сухофрукти і свіжі фрукти, які входять до складу напою, можуть уособлювати родючість. Якщо у вас є фруктові дерева, тоді Ви можете робити своїми руками смачну, а головне — корисну сушку. Для цього не потрібна наявність будь — яких спеціальних інструментів або техніки, а діти у цій справі можуть стати гарними помічниками, адже спільна справа із батьками - це просто чудово! А ось Вам і РЕЦЕПТ УЗВАРУ) СМАЧНОГО!
 

09 лютого 2022 року

Із січня 2022 року КЗ "Артемівський ліцей" поступово переходить на нове чотирьохтижневе меню. Зміни меню пов’язані з тим, що в Україні з 1 січня почали діяти нові санітарні правила і норми. Як розповів шеф-кухар Євген Клопотенко, який працював над розробкою страв для школярів, у нових нормах збільшили кількість молока та кисломолочних продуктів, м'яса, риби, бобових та круп. У меню шкільних їдалень з'являться традиційні українські страви, популярні страви різних кухонь світу, буде збільшено кількість фруктів та м’яса в раціоні, водночас  зменшили кількість жиру, цукру та солі. Тобто тепер у школах не будуть доганятися калорійністю за допомогою неадекватної кількості олії та хліба і їжа буде здоровішою. До меню додаються покрокові рецепти та технічні картки, що значно полегшить роботу працівників шкільних їдалень.

Навколо нового меню точиться багато розмов. Так, у кожної родини є певні традиції харчування, улюблені страви. Інколи, самі дорослі, не розуміючи наскільке важливе харчування для дітей, нехтують таким простими, але неймовірно корисними продуктами, як морква, буряк, капуста, часто забувають про фрукти. Значно простіше приготувати бутерброд, випити солодкого газованого напою. Але подумаємо про здоров'я наших дітей!

А привчати дітей до корисної їжі можна і потрібно, тим паче, що все дуже просто! На сайті "Знаїмо" розміщено повну інформацію про шкільне меню. Тут кожна мама може самостійно обрати будь-яку страву, завантажити технологічну картку із покроковою інструкцією приготування, можна навіть побачити на фото як в ідеалі повинна виглядати порція. Спробуйте! Можете бути впевненими, що результат Вас здивує!

А у нас із нових страв ми уже готували салат із гречкою та овочами, салат із моркви з родзинками та корицею, до речі, їли просто залюбки!

 

Наше харчування - це просто харчова звичка, а звички, як Ви знаєте, можна формувати і можна змінювати. Тож давайте це будемо робити разом! Смачного Вам!!!

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Сентябрь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright Artemivskiy liceum © 2022uCoz